תיאור
- עונת גידול: חורף
- מקור: האבקה פתוחה
- טיפול: ללא חיטוי
- משפחה: מצליבים
- מוצא: סין
- קטגוריה: סלטים, רטבים, מוקפץ
- שמות נוספים: כרוב סיני, באק צ’וי, בוק צ’וי, פקצ’וי, שם מדעי: brassica rapa
- שם מדעי:
- טעם: מזכיר כרוב לבן
- אופן גידול: מקומי
- שיטת גידול: ערוגה, אדניות, עציצים, הידרופוניקה, אקווהפוניקה
- עומק זריעה: 0.5 ס"מ
- מספר זרעים בגומחה: 8-10
- זמן נביטה: 8-12 ימים
- מרווח בין טפטפות: 20 ס"מ
- מרווח בין שלוחות: 20 ס"מ
- זמן עד קטיף: כ 1.5 חודשים
- אופן הקטיף: קוטפים כאשר הצמח מפותח עם מזמרה, סכין או מספרים את עלים. חותכים את העלים כ-10 ס"מ ומשאירים את הצמח להמשיך לגדול ולהתפתח. אפשר לקטוף צרור שלם או יחידים לפני הצורך.
- מעלות בריאותיות: מעכב התפתחות סרטן, מסייע להורדת לחץ דם וכולסטרול, משמש כאנטיביוטיקה טבעית
- אופן השימוש: חי, חליטה
המלצה:
מתכון: רוטב טעים לסושי עם עירית קצוצה
- 3 כפות סויה
- 1 כף סילאן
- עלי עירית קצוצים
- 2 כפות טריאקי
- 1 שן שום
הוראות הכנה:
לשים בקערה את כל המרכיבים ולערבב
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.